Ιστολόγιο

Παραλαβή ελέγχων 2016-2017
6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου | 13/6/2017

Σας ανακοινώνουμε ότι μπορείτε να προσέρχεστε για  παραλαβή ελέγχων επίδοσης των ... Περισσότερα...

Παρουσίαση στο 7ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας
Agile Scrum | 3/5/2017

Το Σάββατο 29-4-17, παρουσιάσαμε στο πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου τα εξαγόμενα της δουλειάς ... Περισσότερα...

Ενημερωτικός Οδηγός: Μετά το Γυμνάσιο για το ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.
από το ΚΕ.ΣΥ.Π. | 30/4/2017

Μετά το Γυμνάσιο, Τί; Μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf τον οδηγό για το σχολικό έτος ... Περισσότερα...

Περισσότερες αναρτήσεις...
Κατηγορίες
Αρχεία

Αριστεία 2016-2017:

Α τάξη

Β τάξη

Γ τάξη

Βιωματική δράση του ΚΕΘΕΑ στο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου | 12/5/2013

Η δράση αυτή προέκυψε ως συνέχεια-προέκταση της διδασκαλίας του μυθιστορήματος «Στο τσιμεντένιο δάσος» της  Λότη  Πέτροβιτς  Ανδρουτσοπούλου που δίδαξε η κ. Άννα Σφακιανάκη. Το λογοτεχνικό αυτό έργο  έχει ως βασικό θεματικό άξονα τα ναρκωτικά.


 Στα πλαίσια της δράσης  τα παιδιά του Γ3 τμήματος  ενθαρρύνθηκαν να εκφράσουν τις σκέψεις τους και τους προβληματισμούς τους σχετικά με το θέμα, κατέγραψαν συναισθήματα, σχεδίασαν , μίλησαν για τον εαυτό τους ,για τη σχέση τους με τους γονείς και τους  συνομηλίκους τους.
Μέσα σε κλίμα αποδοχής και σεβασμού παραδέχτηκαν τις ανασφάλειές τους και προσδιόρισαν την εικόνα που έχουν για τους εαυτούς τους κάνοντας σαφείς αναφορές στην αυτοαντίληψη και αυτοεκτίμησή τους. Τέλος  ενημερώθηκαν  –στα πλαίσια διαδραστικής  επικοινωνίας- για την ευκολία εθισμού σε ουσίες, τσιγάρο, διαδίκτυο και τις συνέπειές του. Ενθαρρύνθηκαν να πιστέψουν στη δική τους αξία ,να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και  όχι σε ουσίες που θα τους προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη.


Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά τις ψυχολόγους του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων  ΚΕΘΕΑ που με επικεφαλής την κ.  Μ. Κασάκη ανταποκρίθηκαν  στην πρόσκληση και πρόσφεραν εμπεριστατωμένη ενημέρωση σε καθηγητές (12 Φεβρουαρίου) και μαθητές (1 Μαρτίου).

Άννα Σφακιανάκη


Κατηγορίες: Δράσεις