Ιστολόγιο

Παραλαβή ελέγχων 2016-2017
6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου | 13/6/2017

Σας ανακοινώνουμε ότι μπορείτε να προσέρχεστε για  παραλαβή ελέγχων επίδοσης των ... Περισσότερα...

Παρουσίαση στο 7ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας
Agile Scrum | 3/5/2017

Το Σάββατο 29-4-17, παρουσιάσαμε στο πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου τα εξαγόμενα της δουλειάς ... Περισσότερα...

Ενημερωτικός Οδηγός: Μετά το Γυμνάσιο για το ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.
από το ΚΕ.ΣΥ.Π. | 30/4/2017

Μετά το Γυμνάσιο, Τί; Μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf τον οδηγό για το σχολικό έτος ... Περισσότερα...

Περισσότερες αναρτήσεις...
Κατηγορίες
Αρχεία

Αριστεία 2016-2017:

Α τάξη

Β τάξη

Γ τάξη

1-6 Δεκεμβρίου : Διεθνής συνάντηση στην Οστράβα.

Erasmus+ | 17/12/2014

 

Στη συνάντηση πήραν μέρος μαθητές (11-18 χρονών) από 7 Ευρωπαϊκές χώρες (περίπου 40 παιδιά και 20 συνοδοί: 7 από Τσεχία)

Η διαφορετική εθνική καταγωγή, η θρησκεία ή το θρησκευτικό δόγμα, η μητρική γλώσσα, η διαφορετική κοινωνικοοικονομική προέλευση δεν αποτέλεσαν εμπόδιο στην επικοινωνία, συνεργασία ,στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων για τα παιδιά με διεθνιστική συνείδηση , πνευματική ωριμότητα και προσαρμοστικότητα σε νέες καταστάσεις.

Ζητούμενα του προγράμματος είναι η ανάπτυξη κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας (παράλληλα με την εθνική ταυτότητα), η ανάπτυξη της ανοχής σε διαφορετικά πολιτισμικά δεδομένα, η αναγνώριση της αξίας του ξεχωριστού πολιτισμού κάθε χώρας μακριά από στερεότυπα και εθνοκεντρικές προσεγγίσεις, η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε κάποιες συναντήσεις σε σχολείο της Οστράβα:

Τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου η αποστολή κάθε χώρας παρουσίασε και σχολίασε powerpoint, φτιαγμένο από τα παιδιά του προγράμματος με τα μνημεία και τις προσωπικότητες της χώρας. (Εξαιρετική κρίθηκε η ταινία που είχαν σκηνοθετήσει και γυρίσει οι μαθητές της Κροατίας για να δείξουν τα μνημεία της χώρας τους).

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου εργαστήριο με θέμα: “Lost treasures of cultural heritage” το οποίο στηρίχτηκε σε καινοτόμες παιδαγωγικές μεθόδους : active discovery guided, peer assessment, student generated content, individualized discovery in a collaborative community.

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου οι μαθητές χωρισμένοι σε ετερογενείς ομάδες (ως προς την ηλικία, την εθνική καταγωγή κ.λ.π.), πήραν μέρος στα εξής εργαστήρια: κατασκευής χειροποίητων αντικειμένων, β. ζαχαροπλαστική/ μαγειρική, γ. παρουσίαση προσωπικοτήτων κάθε χώρας, δ. γεωγραφίας. Σε αυτά κλήθηκαν να δείξουν τις δεξιότητες αλλά και τις γνώσεις τους! Επίσης έγινε προσπάθεια να μάθουν τα βασικά της τσέχικης γλώσσας.

Πραγματοποιήθηκαν οι ξεναγήσεις:

Τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου μετά το μεσημεριανό φαγητό στην καντίνα του σχολείου ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου ( παλιό αλλά πολύ καθαρό και οργανωμένο το σχολείο, τα παιδιά ήσυχα -ακόμα και στις αίθουσες με ομαδοσυνεργατική διδασκαλία-, ευγενέστατα, οι χώροι του σχολείου καθαροί, διακοσμημένοι με εικαστικά συγκεκριμένης θεματολογίας και τεχνικής).

Βόλτα στην πόλη. Η θέα της πόλης από τον «πύργο» εξαιρετική!

Οι πλατείες στολισμένες χριστουγεννιάτικα, πολύ κρύο και συναυλία με χριστουγεννιάτικους ύμνους.

Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου ολοήμερη εκδρομή στο Kromeriz και Olomouc (μνημεία UNESCO σε μικτό στυλ μπαρόκ και ροκοκό). Απογευματινή ξενάγηση σε μεταλλωρυχείο (μνημείο UNESCO).

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου: επίσκεψη στο κέντρο Επιστημών- Τεχνολογίας- Πολιτισμού. Διαδραστικές οθόνες παντού και προσομοιώσεις.

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου : Special P.E. Lesson στο παγοδρόμιο της Οστράβα και στη συνέχεια επίσκεψη στο Roznof open air museum (αναβίωση αγροτικής ζωής με δρώμενα παραμονής Αγ. Νικολάου)

Τα παιδιά είχαν πολλές ευκαιρίες να μιλήσουν μεταξύ τους ( Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά – δεν ήταν όλα τα σχολεία αγγλόφωνα) , να γνωριστούν, ν’ ανταλλάξουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις, να χορέψουν -στο αποχαιρετιστήριο πάρτυ – και να κλάψουν όταν έπρεπε να αποχαιρετήσουν τους καινούριους φίλους τους. Το βράδυ της Παρασκευής τα περισσότερα παιδιά ένιωθαν συγκινημένα. Μας αγκάλιασαν, και μας ζήτησαν να «μεσολαβήσουμε» στους συνοδούς τους για να ξαναπάνε!

 

Σημαντική σημείωση: Το ταξίδι και των 6 μελών της ελληνικής αποστολής – όπως και όλων των αποστολών- χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Και στα 6 μέλη της ελληνικής αποστολής επιστράφηκαν τα χρήματα των αεροπορικών εισιτηρίων ( Ηράκλειο - Αθήνα, Αθήνα – Πράγα, Πράγα – Αθήνα, Αθήνα - Ηράκλειο), η διαμονή σε μεγάλο ξενοδοχείο της Πράγα για ένα βράδυ, τα εισιτήρια του travel express (3 διαδρομές), τα εισιτήρια των τρένων, των λεωφορείων, τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για δραστηριότητες (παγοδρόμιο), τα χρήματα των μουσείων (Olomouc, Roznof: open air museum), του μεταλλωρυχείου, του κέντρου Επιστημών και Τεχνολογίας, τα χρήματα για το φαγητό/ αναψυκτικά / ζεστά ροφήματα στην καντίνα του σχολείου και σε εστιατόρια .

Επίσης, επιστράφηκαν όλα τα χρήματα που απέδειξαν οι ενδιαφερόμενοι ότι είχαν ξοδέψει (προσκομίζοντας τις σχετικές αποδείξεις). Από την επιστροφή χρημάτων εξαιρέθηκαν οι αγορές σε μεγάλο εμπορικό κέντρο και τα σουβενίρ που αγόρασαν τα παιδιά κάποιων αποστολών για τους οικείους τους.

 

Μαρία Φίλη, Άννα Σφακιανάκη, Αμαλία Μανουσάκη

 

Μπορείτε να δείτε σχετικές φωτογραφίες εδώ ή να εκτυπώσετε το προηγούμενο κείμενο σε pdf